China Scooter Onderdelen

Indien u vragen heeft over CDI's, ECU's of Speedconverters EURO4, lees eerst ons BLOG. Telefonisch zijn wij tussen 12:00 en 17:30 bereikbaar. Whatsapp/email, 24/7

Geen producten in de winkelwagen.

Wat zijn retro scooters?

De populariteit van retroscooters neemt nog altijd toe. Retro scooters hebben het kenmerkende design van scooters uit de jaren 60, maar hedendaagse techniek. Uitstraling en comfort staan bij de retro scooter centraal.

Kenmerken retro scooters

Retro scooters hebben een rustig en rond uiterlijk en worden gekenmerkt door een grote ronde koplamp. Tevens worden ze voorzien van veel chromen elementen en een breed stuur. Daarnaast hebben ze een lang zadel en een buddyseat of rug kussen om de passagier ruggensteun te bieden. Retro scooters zijn ook wat breder uitgevoerd dan de normale of sportieve scooter.

Voor een extra retro look is een windscherm een populaire toevoeging. Het is tevens erg praktisch.

Chinese scooters

Vandaag de dag zijn er veel scootermerken die retro modellen produceren. Een groot gedeelte van deze merken zijn afkomstig uit China. Enkele populaire merken China scooters zijn BTC, IVA, Riva, Senzo en Turbho.

De sterke opkomst van Chinese retroscooters heeft een aantal redenen:

Voordelige prijs

Een belangrijk voordeel van de Chinese scooters is de prijs. Omdat China een goedkoop productieland is, hebben Chinese scooters een voordelige prijs in vergelijking met Europese merken.

Verbeterde kwaliteit

In het verleden viel er nog het een en ander aan te merken op de kwaliteit van de Chinese merken. Er heeft op dit vlak echter een flinke inhaalslag plaatsgevonden. Scooters van de Chinese merken voldoen keurig aan de Europese kwaliteitsnormen. De verbeterde kwaliteit maakt dat China scooters een interessant alternatief zijn geworden voor de bekende A-merken.

Universele onderdelen

China retro scooters hebben vaak universele onderdelen die geschikt zijn voor veel verschillende merken.